Добродојдовте на страницата за локализација на Ubuntu на македонски јазик. Доколку сакате да се приклучите во тимот испратете порака на jovan at lugola net.

Забелешка: Во пораката за пријавување наведете која апликација би сакале да ја преведувате. На следнава страница можете да проверите кои апликации се веќе преведени во стабилната верзија на Ubuntu - https://translations.launchpad.net/ubuntu/hardy/+lang/mk

Грешки во преводите можете да пријавувате на http://bugs.softver.org.mk

ВАЖНО: Не ги преведувајте модулите од GNOME, бидејќи launchpad треба да ги преземе од GTP (каде што се преведени, бидејќи скоро сите изданија биле преведувани 100%).
Локализација на Ubuntu и GNOME на македонски јазик.

Team details

Email:
Log in for email information.
Owner:
Mkd translation team admin
Created on:
2005-06-15
Languages:
English
Membership policy:
Moderated Team

Mailing list

This team does not use Launchpad to host a mailing list.