[English] This is the team page of the Ubuntu Dutch Translators. The rest of this page is in Dutch. If you want to contact the team administrator, please use the Contact button on the right.

[Nederlands] Welkom bij de teampagina van het vertaalteam van Ubuntu-nl. Wij verzorgen de vertalingen van software en documentatie in Ubuntu.

Wij vertalen voornamelijk software die specifiek is voor Ubuntu, maar bieden ook onze hulp aan bij het vertalen van zogenaamde "upstream"-projecten zoals Gnome en KDE. Ook dragen wij bij aan het vertalen van Linux Mint. De meeste aandacht gaat uit naar het vertalen van GUI, d.w.z. alles wat je ziet in menu's, werkbalken e.d. van programma's. Daarnaast wordt ook documentatie die bij de programma's hoort vertaald, zij het in beperkte mate.

Het vertalen van Ubuntu is aan restricties gebonden. Zo kun je alleen vertalen als je lid bent van één van de officiële vertaalteams (zoals dit team). Dit voorkomt dat de kwaliteit van de vertalingen achteruitgaat. Je wordt niet zomaar lid van dit team: je zult eerst een proefperiode moeten doorgaan, waarin gekeken wordt of je de juiste vaardigheden hebt. Op onze wiki http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Vertaalteam vind je veel meer informatie en naslagwerk over het vertalen. Je leest daar ook hoe je lid kunt worden en wat daarvoor nodig is.

Wil je contact opnemen? Stuur dan een e-mail naar ubuntu-l10n-nl <AT> lists <PUNT> ubuntu <PUNT> com.
[[http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Vertaalteam]]

Team details

Email:
Log in for email information.
Owner:
Hannie Dumoleyn
Created on:
2005-06-15
Languages:
Dutch
Membership policy:
Restricted Team

All members

You must log in to join or leave this team.

Latest members

Mailing list

This team does not use Launchpad to host a mailing list.
Public team